Nieuwsbericht Klaas Mulder Watersport

De RC12-serie is voorzien van Maxwell's laatste nieuwe stijlvolle innovatie in de automatische touw/ketting technologie.   De RC12 volautomatische ankerlier serie is ontworpen om moeiteloos ketting van 10 t/…

Lees verder...

Over KLAAS MULDER

Alles op het gebied van de watersport

en onderhoud van boten.

Klaas Mulder Watersport

Gerrit Bolkade 9

1507 BR Zaandam

Tel: 075 6174535

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.

Daarom Klaas Mulder :

 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Snelle levering
 • Scherpe aanbiedingen
 • Persoonlijke aandacht

Klaas Mulder Watersport Zaandam

Uw

 

 • Vetus Center NH
 • Vetus Diesel 
 • Vetus Boegschroef 
 • Vetus Scheepsschroef
 • Vetus Bow Pro station
 • Marex ramen dealer
 • Maxwell ankerlieren
 • V-quipment dealer

 

Voor Groot Amsterdam

en omstreken.

Watersport Musthaves > Torqeedo

Watersport Musthaves > Torqeedo

Torqeedo motoren

Het Duitse merk Torqeedo brengt sinds 2005 een complete lijn elektrische buitenboordmotoren op de markt, met vermogens van 0,5 tot 50 kW, ofwel 1 tot 80 PK. Deze motoren worden gekenmerkt door een zeer innovatief ontwerp. Ze zijn krachtig, zeer efficiënt en geheel waterdicht. Extra voordeel is dat ze altijd voorzien zijn van boordcomputer met ingebouwde GPS en een digitaal display voor weergave van stroomverbruik, voltage, snelheid en resterende vaartijd- of -afstand. Via de optionele TorqTrac app is dit alles ook uit te lezen op smartphone of tablet.

De Travel 503 en 1003 modellen van Torqeedo zijn geschikt voor kleine motorboten, bijboten en zeilboten, als alternatief voor benzinemotoren tot 4 PK. De lichtgewicht lithium accu is geïntegreerd in de motor en verwisselbaar met een reserve accu. De motor incl. accu weegt maar 14 kg en is dus heel goed hanteerbaar. In de Torqeedo draagtas kun je hem makkelijk meenemen en opbergen.


De Cruise 2.0 en 4.0 modellen zijn geschikt voor grotere motor- en zeilboten en vervangen qua stuwkracht buitenboordmotoren tot 6 en 10 PK. Ze zijn verkrijgbaar met stuurhendelbediening (Tiller) of met besturing op afstand (Remote).

 

Vanaf mei 2016 komen de Cruise 2.0 FP en 4.0 FP beschikbaar. Dit zijn technisch dezelfde motoren als de 2.0 en 4.0 buitenboordmotoren, maar dan in de vorm van een zgn. podmotor, die u onder de boot kunt monteren. Dat monteren gaat heel eenvoudig en snel, en daarmee zijn deze motoren erg geschikt als alternatief van de inboard dieselmotor voor sloepen. De accu’s kunnen dan bv. op de plek van de (oude) dieselmotor geplaatst worden. Maar deze motoren kunnen ook met klapschroef worden geleverd, en zijn dan een goed alternatief voor buitenboordmotor of de saildrive op zeilboten.

 

Eveneens leverbaar vanaf mei 2016 is de nieuwe 10 kW Cruise 10.0 R. Een zeer krachtige motor, vergelijkbaar met een benzinemotor van 20 PK, qua stuwkracht zelfs met 25 PK. Daardoor is deze motor bruikbaar voor boten tot ca. 10 ton waterverplaatsing. Later in het jaar komt deze motor beschikbaar als podmotor, de Cruise 10.0 FP. Dat is een aantrekkelijk alternatief voor een inboard diesel op motorboten of saildrive op kajuitzeiljachten.

 

Alle motoren uit de Cruise range worden gecombineerd met een 24 volt (voor de Cruise 2.0) of 48 Volt accupakket (voor de Cruise 4.0 en 10.0) in de boot. Daarvoor kunnen loodaccu’s worden gebruikt, of de veel lichtere en waterdichte Torqeedo Power 26-104 lithium accu.

 

De krachtigste Torqeedo’s zijn de Deep Blue motoren van 40 en 80 PK. Deze zijn leverbaar als outboard en inboard motor, en vanaf 2016 ook als saildrive. De motoren worden geleverd als een compleet, plug & play systeem. Daarin zitten de 345 V lithium accu’s, een boordcomputer met touchscreen display, de gashendel en complete bekabeling en een “connection box” waar alles samenkomt. Naast de vol elektrische aandrijvingen is Deep Blue ook als Hybrid systeem te verkrijgen, waarbij de stroomvoorziening behalve door walstroom kan gebeuren door een geïntegreerde generator, zonnepanelen en/of energiewinning vanuit de draaiende schroef.  

 • Merk
 • Nieuwste
 • Gefilterd op:
 • 8 per pagina

VETUS ACTIEWEKEN

Over KLAAS MULDER

Alles op het gebied van de watersport

en onderhoud van boten.

Klaas Mulder Watersport

Gerrit Bolkade 9

1507 BR Zaandam

Tel: 075 6174535

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.